News

Mietitkö raudanpoiston uudistamista?

Mietitkö, miten raudan saisi vedestä nopeammin, tehokkaammin ja edullisemmin? Meillä on ratkaisu raudanpoistoon.

Varoitus: OxTube mullistaa vedenkäsittelyn, se sakkauttaa raudan salamannopeasti.

Raakaveteen liuennut rauta on ongelma monessa maailman kolkassa. Rauta on saatava pois, että vettä voi juoda. Liuennut rauta osataan sakkauttaa ja suodattaa vedestä, mutta perinteinen sakkautusprosessi vie ikuisuuden ja paljon rahaa.

Nyt on aika uudistaa raudanpoisto!

Se, mihin on mennyt suuri määrä rahaa, onnistuu nyt murto-osalla kustannuksista.

Se, mihin on ennen mennyt ikuisuus, tapahtuu nyt salamannopeasti.

Se, mihin ennen tarvittiin kemikaaleja, onnistuu nyt tehokkaasti ilman lisäaineita.

OxTube tekee kerralla sen, mihin ennen tarvittiin monta vaihetta.

OxTube liuottaa salamannopeasti ilmaa veteen. Liukeneva happi hapettaa vedessä olevan raudan, ja rauta sakkaantuu.

OxTube asennetaan osaksi putkistoa, eikä erillistä rakennusta tarvita.

OxTube käyttää virtaavan veden energiaa ilman ja veden sekoittamiseen sekä liuottamiseen.

 

Raudan supersakkauttaja OxTube Barråsissa

Siuntiossa rauta päätettiin sakkauttaa OxTubella. Barråsin pumppusemalta menee vettä Siuntion taajamaan ja kylpylään. Vaikka raakavesikaivot ovat lähekkäin, niiden vesi on erilaista. Toisen kaivon vedessä on liikaa liuennutta rautaa. Toisessa kaivossa veden pH on alhainen, koska veteen on liuennut runsaasti hiilidioksidia.

Aikaisemmin ongelmat pyrittiin ratkaisemaan kemikaaleilla ja sekoittamalla lähteiden vedet keskenään ennen käyttöä. Nyt molempien kaivojen vesi ilmastetaan erikseen OxTubella. OxTube liuottaa kompressorista tulevaa ilmaa veteen. OxTube käyttää virtaavan veden energiaa ilman ja veden sekoittamiseen sekä liuottamiseen. Kummassakin kaivossa on oma pumppu ja oma OxTube, joka on liitetty osaksi kaivosta tulevaa putkistoa.

Rauta alkaa sakkaantua heti, kun OxTuben liuottama happi kohtaa veteen liuenneen raudan. Tapahtuma on äärimmäisen nopea. Sakkaantunut rauta poistetaan vedestä hiekkasuodattimissa, joihin vesi johdetaan myöhemmin.

Myös veteen liuennut hiilidioksidi saadaan stripattua OxTubella, joten pH pääsee nousemaan oikealle tasolle. Prosessi tapahtuu OxTube-putken sisällä suljetussa tilassa, jossa minkäänlaiset epäpuhtaudet eivät pääse sekoittumaan veteen.

OxTube-käsittelyn jälkeen kaivoista tulevat putket yhdistyvät ja vesi menee GasRemoxin läpi. GasRemox on SansOxin toinen innovaatio, joka poistaa vedestä OxTuben irrottamat kaasut. GasRemoxin vahvuus on se, että se pystyy poistamaan kaasua paineenalaisessa putkistossa.

GasRemoxista vesi johdetaan kolmeen hiekkasuodattimeen, joihin jää sakkautunut rauta. Lopussa vesi käsitellään vielä UV-lampulla.

Kummankin OxTuben läpi pumpataan noin 30 kuutiota vettä tunnissa. Tarvittaessa kuutiomäärä voidaan nostaa 50 kuutioon tunnissa, jolloin vettä saadaan pumpattua yhteensä 100 kuutiota tunnissa.

SansOx otti vastuun Barråsin ratkaisun kokonaistoimituksesta ja suunnittelusta.

 

Miten OxTube eroaa muista ilmastimista?

OxTuben erikoisuus on se, että ilmastus tapahtuu virtaavan veden omalla energialla erittäin nopeasti suljetussa tilassa, jossa minkäänlaiset epäpuhtaudet eivät pääse sekoittumaan veteen.

Me muutamme maailmaa, OxTube kerrallaan. Ole osa muutosta ja tee kanssamme puhtaampaa juomavettä!

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää. Autamme myös arvioimaan, olisiko OxTube oikea ratkaisu teille. Soita tai lähetä sähköpostia, niin pohditaan yhdessä!

COO Jukka Hakola, +358 (0)40 500 1123,  jukka.hakola@sansox.fi

CEO Mikael Seppälä, +358 (0)50 060 3020 mikael.seppala@sansox.fi

Lisää tietoa löytyy myös kotisivuiltamme: www.sansox.fi.